Tema

Løping og skader

De siste 20 årene har vi hatt en gradvis økning av løpere, både mosjonister og konkurranseutøvere (1). Marathon, triathlon og diverse gateløp har etter hvert økt i popularitet. Flere løper ofte lengre distanser i høyere tempo enn tidligere. En konsekvens av dette er et høyere antall rapporterte belastningsskader.

Les mer...

Støtte til vonde ankler

Kirsten Stiansen har hatt smerter i anklene i vel ett år. Hun har spist medikamenter for å få bukt med betennelsen og vært hos fysioterapeut. Litt bedre er hun etter fysioterapibehandlingen, men smertene er så plagsomme at hun til tider har store problemer med å gå.

Les mer...

Foten - biomekaniske betraktninger ved noen vanlige fotlidelser

Plager i føttene kan ofte reduseres og forebygges ved fysioterapeutiske eller ortopedtekniske tiltak. Denne artikkelen presenterer de viktigste prinsippene for ortopediingeniørens arbeid. Fysioterapeutiske tiltak kommenteres fra ortopediingeniørens ståsted.

Les mer...

Inline-tur

20. mai startet en 11 dagers rulle drømmetur for lege Trine Landsen, 31 år, nå i etterutdannelse i anestesi ved RIT, og fysioterapeut Anne Bjørnsmoen, 41 år, avd.leder ved Tynset sjukehus. 124 mil ble tilbakelagt på 11 dager, dagsetapper fra 9-17 mil fra tyske Kiel til alpelandsbyen Inzell på grensen til Østerrike.

Les mer...Temaarkiv - klikk her for å gå til temaarkivet


Adresse:
Corpus AS Mobil : 48 17 50 03
Åsjordet E-post: post@corpus.no
3812 Akkerhaugen